Etusivulle


Kasvien hoito

Seuraavassa on muutama linkki itse tekemilleni sivuille kasvien hoidosta sekä myös muutama linkki löytämiini sivuihin, joilta olen kokenut saaneeni uutta ja hyödyllistä tietoa kasvikokeilujani suunnitellessa. =)

Kasvihavaintoja

Kasvihavaintoja
Aloin tänä keväänä (-06) kirjata ylös (excel-taulukkoon) kasviharrastukseeni liittyviä havaintoja ja tekoja. Esimerkiksi siementen kylvöjä ja uusien kasvin alkujen hoitoa. Muistiinpanoja mm. ananas, appelsiini ja avokado kokeiluistani löytyy kunkin kasvin kohdalta (alapuolella).

Aloe Anopinhammas Auringonkukka Jaloakileija Kliivia Kultaköynnös Lehtosinilatva Mustasilmäsusanna Pensaskrassi Petunia Rönsylilja Samettiruusu Tarhadaalia Tulppaanit Värinokkonen

[tulppaanit]
[mustasilmäsusannan_kukka]

Kokeile kasvattaa kotona myös

Ananas (kuva 7.8)
Appelsiini (kuva 26.6.)
Avokado (kuva 7.8.)
Karambola (kesken 12.8.)
Kiivi
Mango (kuva 7.8.)
Passion
Vesimeloni (kuva 9.8.)
Näistä minulla ei ole vielä paljoa kokemuksia. Appelsiinin siemeniä olen ottanut talteen ja aion istuttaa ne. Kaksi avokadon siementä istutin 16.4.06 ja ensimmäisen ananaksen lehtiruusukkeen laitoin juurettumaan 19.4.06. Lisää kokemuksia voit lukea kunkin kasvin kohdalta.
passion

Keskustelupalsta

Puutarha.net
Keskustelupalstalta löytyy otsikoiden tai hakutoiminnon avulla paljon vinkkejä monenlaisten kasvien hoitoon. (Viesteihin liitetyt kuvat näkee vain kirjautumalla.) Pääsivulla on myös kauppa.

Esikasvatettavat kylvöt

Esikasvatettavat kylvöt
Yleisohjeita taimien esikasvatukseen. Lisäksi olen hakenut lajikohtaisia ohjeita esim. hakusanoilla: laji, kylvö.

Versoja

Versojen kasvatus (Auringonkukka, tattari, herne, härkäpapu ja vihanneskrassi).
Itse olen kokeillut auringonkukkaa, hernettä ja vihanneskrassia. Pidän eniten herneen versoista. Auringonkukan versot ovat myös hyviä ja nopeampikasvuisia. Nopeimmin kuitenkin kasvavat vihanneskrassin versot (eivätkä tarvitse multaa), mutta mielestäni niiden maku on aika voimakas jopa mausteinen. Aion kasvattaa seuraavan "erän" vihanneskrasseja talouspaperin päällä ja kokeilla, jos niistä tulisi vähemmän väkeviä kuin mullassa kasvatettuina. Kaikkia versoja voi käyttää esimerkiksi leivän päällä, salaateissa tai syödä sellaisenaan.


Alkuun Etusivulle