Peruskurssi

Judon peruskurssit järjestetään yleensä syksyisin ja kysynnän mukaan tarvittaessa myös keväisin. Varmimmin mukaan pääsee syksyllä. Mukaan pääsevät kaikki Oulun korkeakoulujen (yliopisto, Oamk ja Diak) opiskelijat sekä henkilökunta. Osallistujilta vaaditaan OYUS Judon peruskurssimaksun suorittaminen. Kauden 1.9.2019-31.8.2020 peruskurssimaksu on 83 euroa. Se sisältää judon harjoittelun ja kilpailun kattavan vakuutuksen.

Peruskurssilla käydään läpi judon perustekniikat sekä harjoitteluun sisältyvät käytännön taidot, kuten harjoitteluturvallisuus, salikäyttäytyminen ja hygienia. Syksyllä alkavilla kursseilla ensimmäinen kerta on judonäytös, missä esitellään judoa sekä kerrotaan yleisiä ohjeita. Varsinainen harjoittelu alkaa toisella kerralla ja varusteiksi suositellaan pitkähihaisia ja -lahkeisia vaatteita, jotka kestävät jonkin verran repimistäkin. Ne ovat väliaikeinen vaihtoehto judogille. Harjoituksissa ollaan avojaloin, joten jalat on pestävä ennen saliin siirtymistä ja sinne saavutaan esim. sandaalit jalassa. Harjoituksissa ei myöskään käytetä koruja eikä hiuspinnejä, pitkät hiukset on pidettävä kiinni ja kynnet pidetään lyhyinä.

Kurssin aikana järjestetään pukutilaus, jolloin kaikki voivat tilata itsellensä judon harjoitteluun tarkoitetun judopuvun, eli judogin. Halvimmillaan aikuisen judogi maksaa n. 50 euroa. Kurssin lopuksi järjestetään vyökoe, jonka hyväksytysti suorittaneet saavat keltaisen vyön ja voivat siirtyä harjoittelemaan kuntojudoon. Vyökoe on yleensä joulukuun alussa. Usein keväällä järjestetään myös jatkokurssi, jotta siirtyminen kuntojudon piiriin tapahtuisi pehmeästi.

Ennen kurssille tuloa sekä kurssin aikana kannattaa tutustua judon peruskurssioppaaseen, joka löytyy täältä. Lisätietoja saa osoitteesta judo (ät) paju.oulu.fi.

Harjoitusajat ja -paikka

Peruskurssin harjoituspaikkana on Oulun uimahallin judosali. Ohjeet sen löytymiseksi löytyvät täältä. Syksyn 2019 peruskurssi alkaa judonäytöksellä, joka järjestetään maanantaina 9.9.2019 klo 18 alkaen. Näytöksen jälkeen voi halutessaan osallistua tutustumistreeneihin, jotka kestävät 19:30 asti. Varsinainen harjoittelu alkaa perjantaina 13.9. ja mukaan pääsee 27.9. asti. Harjoitusajat ovat maanantaisin klo 18:00-19:30 ja perjantaisin 18:00-19:30. Harjoitukset alkavat edellä mainittuina kellonaikoina, joten silloin täytyy treenikamppeiden olla vaihdettuna päälle ja harjoittelijan valmiina astumaan saliin.

Jatkokurssi

Jatkokurssi järjestetään tilanteen mukaan keväällä samoina aikoina kuin peruskurssi on ollut. Jatkokurssin päätteeksi järjestetään vyökoe, jossa on tavoitteena suorittaa oranssi vyö.

Kuntojudo

Kuntojudoon edellytetään keltaista vyötä, eli aikaisemmin lajin peruskurssin käyneet voivat jatkaa harrastusta kuntojudon piirissä riippumatta siitä, kuinka pitkä tauko edellisestä judoilukerrasta on. Jos maksat yhä jäsenmaksua johonkin toiseen judoseuraan, sinulle riittää 5 euron vuosimaksu OYUS Judolle. Nimensä mukaisesti kuntojudossa kuntoillaan judon merkeissä ja harjoitellaan judon kaikkia osa-alueita.