Päivitetty 2.9.2022

Peruskurssi

Judon peruskurssi järjestetään syksyisin. Mukaan pääsevät kaikki Oulun korkeakoulujen (yliopisto, Oamk ja Diak) opiskelijat sekä henkilökunta. Kurssille ilmoittaudutaan UniMove Oulun nettisivuilla (unimoveoulu.fi) ja kurssiin saattaa kuulua kurssimaksu. Lisäksi peruskurssilaisilta vaaditaan OYUS Judon jäseniksi liittymistä Suomisportissa (peruskurssilaiset on vapautettu seuran kausimaksusta mahdollisen kurssimaksun vuoksi), Judoliiton lisenssin ostoa Suomisportissa ja korkeakoululiikunnan liikuntamaksun maksamista/liikuntapassin ostamista UniMove Oulun sivuilla (unimoveoulu.fi). Katso tiedot jäseneksi liittymisestä välilehdeltä Jäsenyys.

Peruskurssilla käydään läpi judon perustekniikat sekä harjoitteluun sisältyvät käytännön taidot, kuten harjoitteluturvallisuus, salikäyttäytyminen ja hygienia. Varusteiksi suositellaan pitkähihaisia ja -lahkeisia vaatteita, jotka kestävät jonkin verran repimistäkin. Ne ovat väliaikainen vaihtoehto judogille. Harjoituksissa ollaan avojaloin, joten jalat on pestävä ennen saliin siirtymistä ja sinne saavutaan esim. sandaalit jalassa. Harjoituksissa ei myöskään käytetä koruja eikä hiuspinnejä, pitkät hiukset on pidettävä kiinni ja kynnet pidetään lyhyinä.

Kurssin aikana järjestetään pukutilaus, jolloin kaikki voivat tilata itsellensä judon harjoitteluun tarkoitetun judopuvun, eli judogin. Halvimmillaan aikuisen judogi maksaa n. 50 euroa. Kurssin lopuksi järjestetään vyökoe, jonka hyväksytysti suorittaneet saavat keltaisen vyön ja voivat siirtyä harjoittelemaan kuntojudoon. Vyökoe on yleensä joulukuun alussa.

Ennen kurssille tuloa sekä kurssin aikana kannattaa tutustua judon peruskurssioppaaseen, joka löytyy täältä. Lisätietoja saa osoitteesta judo (ät) student.oulu.fi.

Harjoitusajat ja -paikka

Peruskurssin harjoituspaikkana on Oulun uimahallin judosali. Ohjeet sen löytymiseksi löytyvät täältä. Syksyn 2022 peruskurssi alkaa maanantaina 19.9.2022 klo 18 ja sinne ilmoittaudutaan UniMove Oulun kautta (unimoveoulu.fi). Harjoitusajat ovat maanantaisin klo 18:00-19:30 ja perjantaisin 18:00-19:30. Harjoitukset alkavat edellä mainittuina kellonaikoina, joten silloin täytyy treenikamppeiden olla vaihdettuna päälle ja harjoittelijan valmiina astumaan saliin.

Kuntojudo

Kuntojudoon edellytetään keltaista vyötä, eli aikaisemmin lajin peruskurssin käyneet voivat jatkaa harrastusta kuntojudon piirissä riippumatta siitä, kuinka pitkä tauko edellisestä judoilukerrasta on. Nimensä mukaisesti kuntojudossa kuntoillaan judon merkeissä ja harjoitellaan judon kaikkia osa-alueita. Kuntojudokoilta vaaditaan OYUS Judon jäseniksi liittymistä Suomisportissa ja kausimaksun maksamista, Judoliiton lisenssin ostosa Suomisportissa ja korkeakoululiikunnan liikuntamaksun maksamista/liikuntapassin ostamista UniMove Oulun sivuilla (unimoveoulu.fi). KuntojudokoidenMyös muiden seurojen judokat ovat tervetulleita vierailijoita, mutta mikäli haluat harjoitella kanssamme säännöllisesti, tulee puheeseen korkeakoulun liikuntamaksun maksaminen.