spacer

Logo

uutiset
foorumi
esittely
tapahtumat
galleria
kirjasto
vieheet
ruoka
linkit

spacer

Ottomies

Tämän perhon omakohtainen kehityshistoria liittyy Tornionjoen Matkakoskeen, jossa eräs tuttu lohensoutaja käytti aina sadesään sattuessa harmaarunkoista perhoa, joka oli sidottu numero 4 - 6:n kolmihaaraan. Tästä sain innovaation sitoa uuden viritelmän, jonka nimeksi tuli "Ottomies" huolimatta siitä tosiseikasta , että perholla ei ole saatu viralliseen nimenantamiseen vaadittua 50 lohta. Itse asiassa ei lähellekään mainittua määrää -jotain kuitenkin. Edelleen uskallan otaksua (bona fide), että tarkalleen mainitun kaltaisen hengentuotteen reseptiä ei ole ennen julkaistu.

Koukku: kaksihaarainen 4-6
Hela: Litteä kulta
Jatke: punainen silkki
Pyrstö: (fasaanin) punertavia höyhenen siikasia
Kierre: Litteä hopea
Runko: Vaalean harmaa villalanka Häkilä: Siiven alle harmaa helmikana
Siipi: alinna noin 1/4 - osaa punaista, 1/4 - osaa valkeaa ja päälle 1/2 osaa mustaa bucktailia. Sidotaan hieman pyrstön ylitse, melko harvana. Pää: Musta

Lohet ovat osoittaneet perhoa kohtaan kiinnostusta Simo- ja Näätämöjoella, joissa olen retkeillyt lähinnä elokuussa. Perho näyttää siis toimivan parhaiten kesän ehtoopuolella ja nimenomaan sadesäällä. Ikäv&aum13.11.2007 14:18alta hyvä, että edes niitä. Yleensä käytän normaalia peruketta, mutta tärppejä on tullut myös kärkiuppoavaa siimaa kä13.11.2007 14:1813.11.2007 14:18än uisteluun, joten perhon tehosta voin esittää vain hataria arvailuja. Olettaisin, että koukkukokoa kannattaisi ehkä suurentaa. Samoin eri värisiä kierteitä voi toki kokeilla. Näkisin kuitenkin, että perho on parhaimmallaan juuri sumuisella sadesäällä tai pilvisellä kelillä. Saadut tärpit ovat kaikki tulleet pääsääntöisesti iltapäivisin tai myöhemmin iltaisin. Mutta mikä estää kokeilemasta myös keskellä päivää - yrittämättä ei näet laiteta.

T : KS

 

 

Cup

Pilkki-cup
2007-2008

tilanne
tulokset
aikataulu

spacer

Päivitetty viimeksi: 06.11.2006 12:27

Design by Mika Ylisaukko-oja 2004