Dinosauruksetko olisivat eläneet ihmisten aikaan ?
=========================================

Versio 1.10 by Mr. K.A.T. 12/2005

SISÄLLYS


Johdanto

Dinosaurukset ovat eläneet viimeksi 65 miljoonaa vuotta sitten. Näin sanoo tiedeyhteisön tekemät radioaktiiviset ym. mittaukset. Mutta usko siihen, että dinot ja ihmiset elivät yhtäaikaa vielä muutama tuhat vuotta sitten "kivikaudella", elää edelleen eräiden uskovaisten, ns. kreationistien, keskuudesssa eikä se varmaankaan johdu pelkästään liika-annoksesta Kivisiä ja Sorasia.

Muun muassa lääkäri ja kreationisti Pekka Reinikainen on kirjoittanut kirjan "Dinosaurusten arvoitus ja Raamattu"(2003), jossa hän kaikitenkin pyrkii osoittamaan, että dinot ja ihmiset elivät yhtäaikaa ja se on (muka) ilmaistu Raamatussa.

Jos dinoja löytyisi vieläkin elävänä jostain salaisesta suojatusta maailmankolkasta, niin sehän ei sinänsä kumoaisi evoluutiota( jonka kaatamista kreationistit yrittävät), sillä eihän sitä tehnyt valtameren pohjasta löydetty varsieväinenkään. Mutta sensijaan aivan toisenlainen tilanne olisi, jos kaikki dinofossiilit osoittautuisivat lopultaan korkeintaan 10 000 vuoden ikäisiksi kumoten kaikki aiemmat iänmääritykset. Kreationistien tähtäimessä on ampua alas myös pitkät iänmääritykset evoluution ohessa, sillä Raamattu on heille oppikirja, jonka mukaan elämä ja mahdollisesti kalliotkin saavat olla korkeintaan 10'000 vuoden ikäisiä.

En ole perehtynyt ko. Reinikaisen kirjaan vielä, mutta olen nähnyt siinä kuvatun verisolujen näköisiä kuvia dinon luusta ja Reinikainen sanoo, että se todistaa, että dino eli suhteellisen äskettäin. Reinikainen myös ohjeistaa lukijoitaan oudosti, että kaikelta mitä löytäjä Mary Schweitzer nykyään sanoo, lukijoiden on suljettava korvansa. (Hän ei itse ole kuitenkaan sulkenut korviaan, koska on käyttänyt Maryn uusimpia kannanottoja myöhemmin hyväksensä). Ensiksi käsittelen hiukan uusia dinolöytöjä ja seuraavaksi perehdyn Suomi24.fi:n palstalla olleesiin aiheesiin, joidentapaisiin myös Reinikainen perustaa väitteensä.


Pehmettä kudostako löytyi dinosta äskettäin?

Maaliskuun 24.päivä 2005 joukko paleontologeja Mary Schweitzerin johdolla julkistivat eristäneensä pehmytkudosta Tyrannosaurus Rexin luusta. Tästä nousi pieni uutiskohu, josta erikoisesti kreationistit innostuivat.

Erikoisesti kreationistit väittävät ja luulevat kuten AiG:n Carl Wieland 2005. "Still soft and stretchy". artikkelissaan:

"Pehmettä, venyvää kudosta, täydellisiä verisoluja ja ilmeisen koskemattomia soluja löydettiin kun Tyrannosaurus luu rikottiin (Schweitzer et al.2005). Sellainen säilyminen kertoo, että luut olivat vain muutaman tuhatta vuotta vanhoja, ei miljoonia vuosia."
Vastine:

1. Kertomukset pehmeästä aineesta on tehty sensaatiohakuisesti. Kudos ei ollut pehmeää ja venyvää alunperin. Ainesta piti liuottaa hapoilla, poistaakseen mineraalikomponentit. Lisäksi ei tiedetä oliko pehmeä kudos alkuperäistä ainetta. Fossiloitunutta pehmeää kudosta ja tumallisia soluja on löydetty ennenkin mutta jossa alkuperäistä materiaalia ei enää ollut läsnä.

2. Fossiilien ikää ei määritellä siitä kuinka hyvin ne ovat säilyneet, koska säilyminen riipuu paljon useammista tekijöistä kuin ikä. Tämän kyseisen luun ikä määrättiin kalliosta, josta se löydettiin, ns. Hell Creekin muodostumasta. Tämän muodostuman ikä on luotettavasti määritetty useilla riippumattomilla metodeilla (Dalrymple 2000).

NCSE:n sivulla Dr. Dalrymplen artikkelin mukaan Hell Creek muodostuman Z-Coal-kerros(juuri sen kuuluisa K-T rajakerroksen päällä, jolloin dinot kuoli sukupuuttoon liitukauden lopulla) on n. 64-65 miljoonan vuoden ikäinen monella eri ajoitusmenetelmällä. (Dinoluu löydettiin 8 metriä syvältä)
 Location      Sample  Method         Analyses Age(Ma)
Hell Creek (Z-coal) tektites 40Ar/39Ar total fusion    (28) 64.8+-0.1 
Hell Creek (Z-coal) tektites 40Ar/39Ar age spectrum    (1) 66.0+-0.5 
Hell Creek (Z-coal) tektites 40Ar/39Ar age spectrum    (1) 64.7+-0.1 
Hell Creek (Z-coal) tektites 40Ar/39Ar total fussion   (17) 64.8+-0.2 
Hell Creek (Z-coal) biotite, sanidine K-Ar        (12) 64.6+-1.0 
Hell Creek (Z-coal) biotite, sanidine Rb-Sr isochron (26d) (1) 63.7+-0.6 
Hell Creek (Z-coal) zircon  U-Pb concordia   (16 data) (1) 63.9+-0.8

3. DNA:ta ei ole koskaan saatu eristettyä mistään dinosauruksesta eikä mistään yhtä vanhasta kuin ne, ja tutkijat eivät odota löytävänsä DNA:ta näistä pehmeistä kudoksista (toivoahan aina voi). DNA:ta on kuitenkin eristetty yli 10'000 vuotta vanhoista näytteistä, jopa 300'000 vuotta vanhoista. Jos dinosaurusten fossiilit olisivat niin nuoria kuin kreationistit väittävät, niin pehmeiden kudosten löytyminen dinoista olisi arkipäivää eikä uutinen ja DNA:n eristäminen niin helppoa, että se olisi jo tehty.

Lähteitä:
o Talkorigins.org:n C.C.371
o Gary Hurd S.2005. Dino Blood redux Valokuvin varustettu pitkä ja tyhjentävä artikkeli


DNA:tako ei dinoissa ?

Kreationisti väittäessään dinoista löytyneen DNA:ta hän saattaa viitata 1990-luvun alun löytöihin kuten kiinalaiseen dinon munan DNA-löytöön vuodelta 1995:

"At the Life Sciences Institute of the Beijing University, Dr. Chan Jiang-Liang and his students have isolated DNA material from a type C dinosaur egg fossil. This was done using advanced molecular biology equipment and methods including isotope markers (?) and PCR enhancement(?). By comparing with American and European genetic databases (?), these DNA fragments are found to be different from those of amphibians, reptiles, birds, mammals and human. The compatibility (?) of 18SrDNA is 73% to 82%; thus they conclude that the DNA fragments are not from contamination by human or bacteria. " -Chris Ellis 16 Mar 1995
Mutta ei huomata, että jo 1996 havaittiin kyseessä olevan sieni- ja kasvis-DNA:ta
"Yi Chuan Xue Bao. 1996;23(3):183-9. Related Articles, Links

[Re-analysis of DNA sequence data from a dinosaur egg fossil unearthed in
Xixia of Henan Province]

Wang H.

Department of Bioinformatics, Institute of Medical Information,
Beijing.

To identify the real source of two putative dinosaur 18S rDNA sequences of
DA18S1 and DA18S7 cloned from a dinosaur egg fossil unearthed in Xixia of
Henan Province, China, sequence homology searching was performed on the
INTERNET by programs of the BLAST server and FASTA server. Neither of the
two sequences was found to be similar with prokaryotic sequences. The base
identity between DA18S7 with several plant 18S rDNA sequences is among
89.0-92.4%, much higher than that with 18S rDNAs of other
organisms. DA18S1 has larger similarities with fungal, invertebrate and
plant 18S rDNAs than with the vertebrate sequences. Molecular phylogeny
analysis of DA18S1 indicated that DA18S1 clusters with fungal 18S
rDNAs. These results show that DA18S1 and DA18S7 are of fungal and plant
origin, respectively."
Tieteen kuvalehdestä olenkin joskus nähnyt juttua miten dino-DNAksi luultu olikin modernista DNA-bakteerista tms. Saastumista on vaikeata välttää. 2000-luvulla onkin todettu, että monet löydöt osoittautui vääriksi. Kuuluisinkin dino-DNA-sekvensseistä osoitettiin myöhemmin olevan ihmisalkuperää:
"In the last decade, the field was punctuated by
claims which aroused great interest but eventually turned out to be
fakes--the most famous being the sequence of dinosaur DNA later shown
to be of human origin."
-Marota & Rollo 2002: Molecular paleontology. Cell. Mol. Life Sci. 59:97-111 


Entäs dinojen kuvat muinaistaiteessa ?

Selvästi dinolöydön innostuttamana eräs kreationisti julisti ihmisten tekemiin muinaiskuviin nojautuen:

"Tämän edessä evoluutit ei voi enää yhtään mitään!!!!
"http://www.genesispark.com/genpark/ancient/ancient.htm"
Ja uhitteli, etteivät evolutionistit pysty sanomaan yhtään mitään vastaan. Linkki on webbisivulle, jossa väitetään, että kivikauden ym. ihmiset olisivat eläneet dinosaurusten kanssa yhtäaikaa ja piirrelleet niistä kuvia.

Vastaukseni:

Osa I

1. Ei kaikkia piirroksia tarvi uskoa todellisiksi kuvauksiksi. En usko keijukaisiin, kentauriin (ihmis+hevosolioihin), yksisarvisiin enkä aarnikotkiin (maagisessa mielessä) enkä munapäisiin UFOihin.

2. Tosin kirjassa (kuulemma, en ole lukenut) "The First Fossil Hunters", by Adrienne Mayor esittää teesin, että monille antiikin mytologisille hirviöhahmoille olisi konkreettinen fossiililöytö perustana, esim. sille aarnille keskiaasialainen dinofossiili, ja Odysseuksen kykloopin hahmon takana olisi mammutin luut/torahampaat (joista Siperiassa/Venäjällä päin paikalliset asukkaat teki kota-asumuksia, kun niitä oli niin paljon). Sille yksisarviselle on löytynyt, joku mahdollinen malli Thaimaan metsistä, uusi kauriin tapainen eläinlaji, mutta kentaurit ja keijukaiset on kyllä jo aika paksua..

Kiinassa kiinalaiset ja Ameriikassa intiaanit ovat voineet kirjaimellisestikin kompastua dinon selkänikamiin (koska paleontologit kompastelee nykyäänkin luihin) ja siitä on voinut lähteä valtavasti legendaa irti mielikuvituksen avittamana. Mutta että pitäisi uskoa siivet selkään niinkuin lohikäärmeelle, niin se on kanssa vähän paksua edes kreationistin uskoa jos vähänkään on reaalitodellisuudessa, ei luonnonlait niin poikkeavat olleet. Eli mielikuvitus on täydentänyt, joskin pohjalla voi olla hitunen todellisuudestakin.

3. Koska itse tehohoidossa ja senkin jälkeen väkevien antibioottien avittamana (sydäntulehtusta vastaan) jne koin näynomaisesti hoitajien hymyilevän ilkeän viekkaasti krokotiilin hampailla ja toisaalta gorillan poikaset luontaisen synnynnäisesti osaa pelätä kumikrokotiiliä (Patterson:Koko-puhuva gorilla), niin lohikäärmeemäinen hammashirviö voi olla syvällä ihmisen ja ihmisapinain psyykessä, luontaisesti peljättävänä hahmona, joka on syöpynyt ehkä geeneihimme asti ja ilmenee sitten dragon-piirroksissa ja vastaavissa.

4. Mielikuvitus ja sisäinen paine suurentaa aivan kuin kalavaleet sen ennätyskalan. Krokotiilista tulee dino ja kreationisti imee sen "kalavaleen" koukkuineen. On miehekkäämpää ja ylevämpää muistella ja kehua piirroksin tappaneensa hampaallisen hirviöjättiläisen kuin pikku pupujussin.

(Ja onko tästä kreationistien dino-innostuksesta odotettavissa että vuonna 5432 jKr kreationistit ilkkuu ja kiusoittelee evolutionisteja löytyneiden muinaisten muumipiirrosten ja muuminahan jäänteen äärellä että "ettepäs osaa selittää miten on evoluutiolla kehittyny, varmasti oli olemassa".. Hehee;)

Osa 2: Väärennöksiä osa - valitettavasti

1. Ica-stones ovat melko varmasti väärennöksiä/äskettäin tehtyjä (pariskunta myönsi kaivertaneen), ja niitä ei edes oikein pysty ajoittamaan:

http://www.talkorigins.org/indexcc/CH/CH710_1.html

2. Waldemat Julsrudin Acambaro-patsaat Meksikosta ovat erittäinkin todennäköisesti väärennöksiä/nykyaikana tehtyjä:

http://www.talkorigins.org/indexcc/CH/CH710_2.html

3. Jos joku Hapgood on 1955 mennyt ajoittamaan epäorgaanista savimassaa hiili-14-menetelmällä, niin hänellä ei liene sitten ollut paljonkaan kompetenssia, asiantuntevuutta, ajoitusmenetelmistä että mihin ne sopii... varsinkin kun menetelmät oli tuolloin vielä lapsenkengissään (varsinkin termoluminesenssimenetelmä).

Tässä vaiheessa kreationisti vetosi tähän:

"Otetaan vaikkapa se,että kuvissa esitetään täydellisiä pystyssä seisovia eläviä elukoita, jolloin herää kysymys,että olisivatko muinaiset ihmiset osanneet/viitsineet/uskaltaneet rekonstruoida/päätellä joistakin hajanaisista fossiileista noinkin hyvin oikeaan osuneet mallit.. ..Siis koko eläimen rakenteen/ulkonäön kannalta katsoen. Ei se isojen dinojen fossiilien kokoaminen käsittääkseni ihan helppoa ole."

Minä vastasin:

1. Nykykaupunkilaisiin verraten metsästäjäkansat osasivat paremmin arvioida luista eläintä, panna mielessään lihaa päälle kun olivat itsekin lihoja luiden päältä pois syöneet.

2. Toiseksi ei kansa aina osaa arvioida kohdalleen. Kiinassa kuulemma kaikkia maasta löytyneitä luita sanovat dragonin, lohikäärmeen, luiksi.

3. Osa, kuten mm. se oikeanpuoleinen Havasupain Canyonin piirros, kuvaakin mahdollisesti ihmistä, poppamiesta, uskonnollisessa rituaalissaan, jossa pitää toteemiasua, joihin usein voi kuulua hyvinkin korkea päähine. Lisänä voi olla sulkia tai turkiksia vaikka käsissä ja keinotekoinen pyrstö.

4. Ne kuvat, joissa lääketieteen käärmesymbolin tavoin ovat kietoneet kaulansa, ovat saaneet selviä vaikutteita käärmeistä, ilmeisesti kuviteltuja sekasikiö taruolentoja, ainakin minun vaikea kuvitella dinojen niin kietoneen kaulojaan. Eli menee samaan tarupiikkiin kuin ne kentaurit..

5. Ne lentävät lohikäärmeet ovat fysikaalinen mahdottomuus, ne on taruolentoja kanssa. Näyttää hupaisalta kun nekin otetaan todesta. Kohta ne varmaan esittelee Disneyn Jumbonkin Raamatun todisteena ..;)

6. Meidän koirakin osaa nousta kahdelle jalalle. Sinä et taidakaan luontoa tuntea. No, se on kreationisteista ennenkin nähty, että suu on suurempi kuin luonnontuntemus. Joku antiloopintapainen voi tähyillä kahdella jalalla korkean kasvillisuuden yli, karhukin nousee kahdelle jalalle. Marjametsässä meidän koirakin nousi kahdelle jalalle muristen seisomaan ihmisten tavoin kun vattupuskasta putkahti naapuri ennalta varoittamatta.

Tarujen eroittaminen todellisuudesta ?

Eräs toinen arveli kreationistille, että ihmiset ovat piirrelleet myös taruja ja mielikuvitustaan seinille ja kysyi kreationistilta, että onko ne yksisarviset menninkäiset ja keijukaisetkin olleet olemassa. Ja millä perusteella kreationisti luokittelee oliot satu- ja mielikuvitushahmoiksi ja millä oikeiksi hahmoiksi. Ja kreationisti löi pohjat myöntämällä keijukaiset ja menninkäiset todellisiksi tähän tapaan:

"Esikuvat niille ovat todellisia,ja ne ovat pakanakansoille ilmestyneitä pimeitä henkivaltoja, joiden tarkoituksena on ollut johdatella pakanakansat palvomaan epäjumalia. Ne osaavat ottaa hyvin monenlaisia muotoja suurista rumista jättiläisistä aina ilmassa leijuviin pieniin keijukaismaisen kauniisiin naisiin tai munapäisiin harmaisiin humanoideihin."

Onko kreationistille jo niin tiukka paikka logiikkansa saattamisessa loppuun, että kaikki tarut otettava todesta ? Eikö mitään harhakuvia ja mielikuvituskuvia ole olemassa? - Tämmöisiä peruskysymyksiä tässä herää..

(Itse asiassa minä olen jo tavallaan testannut harhoja, tähän kuvioon internetissä aniharva kreationisti vastasi oikean vastauksen D, jonka kyllä monet ei-kreationistit valitsivat. Tuolle kreationistille jää vaihtoehdoksi väittää, että demonit muuttavat bittejä poikittain juuri heidän laajakaistoillaan..;)

--------------------------------------------------------------------------
Mr.K.A.T. loihe 26.4.2005 Tsernobylin 19v päivänä. Täydensi 9.12.2005.