Israelilainen suklaakakku

Valmistusaineet
150 g voita tai margariinia
150 g tummaa suklaata
140 g unikonsiemeniä
5 kananmunaa
2 dl sokeria
1 rkl konjakkia
0,75 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g tummaa suklaata
2 dl kermaa
  1. Sulata rasva ja suklaa. Sekoita joukkoon unikonsiemenet ja anna jäähtyä. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää joukkoon konjakki, suklaa-rasvaseos ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, mielellään irtopohjaiseen, pyöreään kakkuvuokaan.
  2. Paista 150 asteessa noin 1 tunti.
  3. Anna kakun jäähtyä ja irroita kakun pinnasta kelmumainen kuori.(lähtee itsekseen)
  4. Sulata suklaa kerman joukkoon ja sekoita kuorrutus tasaiseksi. Jäähdytä seosta jääkaapiss, kunnes se on sopivan haaleaa vatkattavaksi kuohkeaksi. Levitä kuorrutus kakun päälle. Anna kakun maustua kylmässä kuvulla peitettynä vähintään 12 tuntia
Lauri Raittila lr@iki.fi