Puolalainen joulukakku

Valmistusaineet
Kakku
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 rkl kaakaojauhetta
0.5 dl suklaarouhetta
0.75 dl unikonsiemeniä
2.5 dl sokeria
150 g voita tai margariinia
2 munaa
0.75 dl maitoa
0.75 dl vettä
Kuorrutus
100 g suklaata
kermaa, kookosmaitoa, smetanaa, voita tms.
  1. Voitele huolellisesti rengaskakkuvuoka
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja laita uuni lämpiämään 175°C
  3. Lisää sulatettu rasva, kevyesti vatkatut munat, maito ja lopuksi kiehuva vesi
  4. Paista 175°C asteisessa uunissa noin tunti.
  5. Kuorruta pehmennetyllä suklaalla. Alkuperäisessä ohjeessa oli muistaakseni puoli levyä suklaata ja purkki smetanaa, mutta mielestäni se ei ole kovin hyvä yhdistelmä.

Tämä ohje oli minulla aikoinaan erittäin kovassa käytössä, ja yhdellä kakulla on tienattu myyjäisissä 82mk paloittain myymällä.

Maidottoman kakun saa käyttämällä maidotonta tummaa suklaata, kasvimargariiniä ja käyttämällä maidon sijasta kookosmaitoa, joka sopii tähän kakkuun mainiosti.

Lauri Raittila lr@iki.fi