Sacherkakku

Valmistusaineet
Kakkupohja
6 valkuaista
0,5 dl sokeria
6 keltuaista
1 dl sokeria
200 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
100 g tummaa suklaata
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Täyte
3 dl aprikoosimarmeladia tai -hilloa
100 g tummaa suklaata
1 rkl vettä
Pinnalle
200 g tummaa suklaata
50 g voita tai margariinia
1 dl kuohukermaa
  1. Voitele huolellisesti n. 3 litran kakkuvuoka
  2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää ½dl sokeria ja vatkaa vielä hetki
  3. Laita uuni lämpenemään 175° C asteeseen
  4. Vatkaa keltuaiset ja 1 dl sokeria vaahdoksi
  5. Sulata suklaa
  6. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. (Vatkainta ei tarvitse pestä, jos etenee tässä järjestyksessä)
  7. Lisää hieman jäähtynyt suklaa rasva-sokerivaahtoon
  8. Sekoita joukkoon keltuaisvaahto, keskenään sotketut kuivat aineet sihdaten ja viimeiseksi vakuaisvaahto.
  9. Kada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  10. Paista 175°C uunin alimmalla tasolla 60-70 minuuttia. Jos pinta ruskistuu liikaa, peitä se foliolla.
  11. Anna kakun jäähtyä n. 5 minuuttia vuoassa, ja kumoa se.
  12. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen tai neljään osaa.
  13. Sulata suklaa veden kanssa ja sekoita tasaiseksi.
  14. Levitä kerrosten väliin ensin aprikoosimarmeladia ja sitten suklaata. Levitä ohut kerros marmeladia kakun reunoille ja pinnalle.
  15. Sulata levy suklaata rasvan kera, lisää joukkoon kerma. Sekoita tasaiseksi.
  16. Anna kuorrutuksen jäähtyä, Seoksen saetessa kaada se kakun pinnalle ja anna valua reunoille
  17. Anna kakun maustua viileässä mielellään seuraavaan päivään asti.
  18. Tarjoa huoneenlämpöisenä pehmeän, vaniljaisen kermavaahdon kera

Tämä ohje sovellettu Suuren leivontakirjan (tjsp.) ohjeesta.

Maidottoman kakun saa käyttämällä maidotonta tummaa suklaata, kasvimargariiniä ja jättämälla kerman pois kuorrutuksesta, tai korvaamalla lirauksella sen kookosmaitoa

Lauri Raittila lr@iki.fi
Tämä sivu on viimeksi päivitetty 2005-11-25