Tietoja tästä kotisivusta

Sisällys

Kotisivuni historia

Ensimmäinen HTML sivu

Tein ensimmäisen HTML sivuni joskus 1990 luvun alussa. Tarkka päivämäärä en muista, enkä nähnyt tulostakaan vielä pitkään aikaan, sillä kotikoneessamme eikä ala-asteen koulussani ollut WWW selainta.

Ensimmäinen sivu syntyi Kimmo Rouskun kirjan HTML ja Netscape tms. perusteella.

Yhteys internettiin

Kun pääsin yläasteelle pääsin ensikertaa nettiin koulun koneelta. Modeemiyhteydellä. Koulun kotisivuja ruvettiin sitten väsäämään yhdessä opettajani Markku Haakanan kanssa. Ne olivat myös ensimmäiset suurimmalta osalta minun tekemät webbisivut, jotka myös päätyivät nettiin. Nykyiset Hauholan koulun kotisivut eivät enää sisällä paljonkaan siitä, mitä ensimmäiset olivat.

Oikea kotisivu netissä

Kotona käytin aluksi Telen iNetOpen liittymää, jossa ei ollut kotisivutilaa, sain ensimmäiset kotisivuni nettiin, kun hankimme kotiin paremman liittymän. Käytin tietysti kehyksiä ja JavaScriptiä minkä kerkesin. Ensimmäisen oikea kotisivuni näytti tältä ennen kuin vaihdoin sen uuteen (otin Javascriptistä kaikki selainrajoitukset pois, jotta uudemillakin selaimilla voi toimia):Lauri Raittilan Kotisivu. Takaisin pääsee back napilla, tai millä hyvänsä sivulla olevalla linkillä.

Pian kotisivutilan saamisen jälkeen aloitin fonttisivuni väsäämisen, enkä pitkään aikaan keskittynyt kotisivuuni. Nyttemmin olen laiminlyöny fonttisivun ylläpidon, koska sen kehittämien on vaikeaa koska käytettävissäni ei ole sopivaa helpottavaa tekniikkaa.

Validi sivu

Toisen vuosituhannen viimeisenä syksynä kyllästyin kehysten ja JavaScriptin aiheuttamiin hankaluuksiin sivuston päivittämisessä, sen kokoon yms. Seuraava kotisivuni perustui tietysti taulukkotaittoon. Siitä oli kaksi versiota, versio joka toimii kaikissa selaimissa Netscape 2:sta lähtien ja täysin validi HTML4 strict sivu. Näyteversioiden kaikki linkit osoittavat takaisin tähän sivuun, lukuun ottamtta W3C:n validaattorilinkkejä.

Nykyinen sivu

Tekniikka

Sivuni on ollut lähes samannäköinen kuin nyt alkaen syksystä 2001. Tällä hetkellä sivuni on HTML 4.0 strict merkkausta ja CSS2 tyyliä. Ainakin se pyrikii olemaan, silloin tällöin joukkoon eksyy jokin virhe, jonka löydän sitten joskus esim HTML validaattorin avulla, tarksita itse alempana olevissa linkeillä, ja ilmoita, jos jokin on pielellä, kiitos.

Olen myös kiinnittänyt paljon huomiota käytettävyysseikkoihin. En ole käyttänyt lainkaan merkkausta, joka palvelisi ainoastaan ulkonäköä.

Tämän sivun HTML koodi on validoitu Lehtorilla ja W3C:n validaattorilla. Tyylisäännöt on tarkistettu W3C:n CSS validaattorilla. Käytettävyyttä on tutkittu mm. Bobbyllä.

Näillä linkeillä voit tarkistaa tämän sivun oikeellisuuden edellä mainittujen työkalujen palautteen tästä sivusta:
Valid HTML 4.01! -Lehtori: täyden kympin suoritus. -Valid CSS! -Bobby WorldWide Approved AAA

Sisältö

Tällä hetkellä sivustoni sisältö on niukkaa, mutta tarkoitukseni on siirtää nettiin kaikenlaista materiaalia, jota olen tuottanut tietokoneella. Kuvia sivulla on tällä hetkellä kovin vähän, koska minulla ei ole mahdollisuutta käyttää digitaalikameraa tai skanneria tällä hetkellä, enkä enää pidä turhasta grafiikasta www-sivuilla

Tämä sivu on viimeksi päivitetty 2002-08-05
Tätä sivustoa on viimeksi päivitetty 2002-08-05
Lauri Raittila lr@iki.fi