OYUS:n salibandyhistoriikki

OYUS:n salibandyjaosto aloitti toimintansa syksyllä 1996. Ratkaisevana alkusysäyksen antajana toimi, joskin välillisesti, se että Kuopion Yliopistossa järjestettiin Akateeminen avaus-niminen salibandyturnaus. Eräs turnauksen järjestäjistä otti yhteyttä Oulun Yliopiston opiskelijoista tuntemaansa Vesa Teppoon ja tiedusteli häneltä, että olisiko Oulun Yliopistosta tulossa joukkuetta tähän turnaukseen. Tämän jälkeen Vesa Teppo kysyi joukkueesta Yliopiston liikuntasihteeri Markku Saarelalta, mutta sai kuulla, ettei joukkuetta ole. Samalla Markku Saarela kehotti Teppoa ottamaan yhteyttä Oulun Yliopiston Urheiluseuraan ja tiedustelemaan sitä, että olisiko toiminnan aloittaminen mahdollista.

Tämän jälkeen Vesa Teppo otti yhteyttä OYUS:n toimihenkilöihin ja käydyissä keskusteluissa todettiin, että lajia kohtaan oli olemassa mitä ilmeisemmin ns. sosiaalinen tilaus Oulun Yliopiston opiskelijoiden keskuudessa, sillä salibandyn pelaamisen kannalta ei pelaajien iso koko ollut menestymisen lähes ehdoton edellytys. Niinpä sitten päätettiinkin perustaa seuraan salibandyjaosto.

OYUS:n salibandyjoukkue syntyi syksyllä 1996 sen verran myöhään, että mihinkään sarjaan ei ollut enään mahdollista ilmottautua, joten aluksi toiminta koostui keskinäisestä pelaamisesta perjantai-päivällä olleella harjoitusvuorolla sekä joistakin harjoitusotteluista. Ensimmäinen suurempi koitos oli alkuvuonna 1997 käyty Gaamos-cup, josta OYUS sai ensimmäisen turnausvoittonsa. Turnaus edellytti naispelaajien mukanaoloa joukkueessa ja nämä löytyivät, kun Vesa Teppo otti yhteyttä Tuula Savolaiseen. Tällöin ilmeni, että oli joukko naisia, jotka oman joukkueen puuttuessa pelailivat milloin missäkin ja Gaamos-cupin jälkeen seuraan päätettiin perustaa myös naisjoukkue.

Loppukeväällä 1997 OYUS liittyi salibandyliittoon ja samalla miesten joukkue ilmottautui liiton sarjoihin 5-divisioonaan. OYUS:n ensimmäinen virallinen ottelu pelattiin 4.10. 1997 Haukiputaan Jatulissa ja vastustajana oli tyrnäväläinen Team Predators. Ottelu päättyi OYUS:n voittoon 8-0 ja seuran ensimmäisen salibandymaalin teki ajassa 3.31 Timo Poutiainen. Karvas viime hetken maalilla tullut 1-2 tappio Haukiputaalaisille Hillereille kauden viimeisessä osaturnauksessa romautti sitten joukkueen toiveet nousemisesta sarjaporrasta ylemmäksi. 5-divisioonan lisäksi joukkue osallistui Oulu-sarjan A-liigaan, missä kohtasi mm. 1-divisioonassa pelanneen Pöllöjen joukkueen, häviten heille 0-8. Sijoitus Oulu-sarjassa oli lopulta kolmas tila.

Seuran naisjoukkueella oli kaudella 1997-98 ongelmana se, että sarjatoimintaan ei ollut taloudellisesti mahdollista osallistua, sillä lähimmätkin vastustajat olisivat olleet monen sadan kilometrin matkan päässä. Sen sijaan joukkue pelasi joitakin harjoitusotteluita paikallisia joukkueita vastaan. Näistä ensimmäinen käytiin 26.10. 1997 ja vastassa ollut Merikoski-SBT-2 kaatui lukemin 3-1. Miesten 2-joukkue osallistui salibandyn kaupunkisarjaan, mutta menestys jäi vaatimattomaksi.

Syksyllä 1998 miesten edustusjoukkue lähtee hieman uudistunein voimin uuteen kauteen. Edellisen kauden kokemuksista on yritetty ottaa oppia ja valmennustietoutta on saatu seuraan lisää. Joukkueen ehdoton tavoite kaudella 1998-99 onkin nouseminen sarjaporrasta ylöspäin 4-divisioonaan.

Salibandyjaoston kotisivu