Hohtavat hanget 12.3.2005

Nikkarointia
Alkuaskartelua (kuva Juha Lipponen).

Lauantaina-aamuna 12.3.2005 Hohtivat taas Hanget ja kymmenen hengen soopalaisjoukko lähti Tillivareksen ohjauksessa mittailemaan merenaavaa Toppilan edustalla. Aluksi tosin oli edessä pieni nikkarointitehtävä, reippaan puolen tunnin rakentamisen jälkeen oli kukin ryhmä saanut aikaiseksi toimivat naskalit. Vaikka käsiä ehkä hieman palelsikin.

Sitten päästiinkin itse asiaan. Suuntasimme myötätuulessa ja kirpakkaassa pakkasessa latumme kohti länttä, vajaassa tunnissa päädyimmekin Kahvankarille, jossa nautimme nuotion äärellä hieman välipalaa. Aurinko paistoi kirkkaasti, vaan ei juuri lämmittänyt. Matka jatkui Pensaskarille, jossa pidimme harrastus & lounastauon. Golfia ja pilkkimistä testailtiin innostuneena, kaloja ei tosin saatu, vaan soppa jouduttiin keittämään Norjan lohesta. Läheinen laivaväyläkin kiinnosti monia, kukaan ei kuitenkaan päässyt sukeltamaan.

Sitten oli vuorossa paluumatka. Tällä kiertaa hiihtäminen olikin raskaampaa, mantereelta kun puhalsi. Nenänpääkin sai terveeen punan. Takaisin Topppilassa oltiin kuuden aikoihin, auringon juuri laskiessa merelle.

Päivitetty 18.3.2005 (Webmaster)