TOIMINTASUUNNITELMA 2005

YLEISTÄ

Vuosi on SOOPA ry:n 15 toimintavuosi. SOOPA ry:n tarkoitus on yhdistää Oulun yliopistossa opiskelevia partiohenkisiä opiskelijoita. Kohtaamiskeinoina käytetään erilaisia tapahtumia, retkiä ja vaelluksia. SOOPA ry osallistuu P-PPP:n ja SP:n järjestämiin ja muihin toiminta-ajatukseensa sopiviin tapahtumiin.

RETKI- JA VAELLUSTOIMINTA

SOOPA ry järjestää monipuolisia retkiä Suomessa sekä Ruotsin ja Norjan pohjoisosissa. Kaamos-, pääsiäis- ja syysvaellus muodostavat retkivuoden rungon, jota täydennetään viikonloppu- ja päiväretkillä. Luonnosta nautitaan jalan, suksin, pyörin ja kajakein. Heinä- elokuussa 2005 joukko soopalaisia lähtee juhlavaellukselle Peruun.

KOULUTUS

SOOPA ry:n jäsenistön tieto-taitoa nykyaikaisen eräpartioinnin ja perinteisemmän johtajakoulutuksen osalta pidetään yllä ja kehitetään edelleen. Yksittäiset jäsenet osallistuvat P-PPP:n, Viispiikin ja SP:n järjestämiin kursseihin sekä kouluttajina että kurssilaisina.

KILPAILUTOIMINTA

Lippukuntamme jäseniä kannustetaan osallistumaan piirin ja SP:n järjestämiin mestaruuskilpailuihin sekä Erävaelluksen SM-kisoihin ja alueen liikuntatapahtumiin. Keväinen kaupunkikisa järjestetään perinteiseen tapaan P-PPP:n vartioikäisille.

MUUT TAPAHTUMAT

Leikkimielistä urheilutoimintaa harrastetaan viikoittaisella sählyvuorolla sekä ottamalla osaa yliopiston urheilutapahtumiin. Menneitä tapahtumia muistellaan Huokausten illassa ja pikkujoulussa. Erilaisilla parttiokoulutuksilla monipuolistetaan tapahtumatarjontaa toimintakuukausittain. Toimintakuukausittain kokoonnutaan myös säännöllisiin kolo / nuotioiltoihin. Vuosi päätetään totutusti itsenäisyyspäivän vastaanottoon. Parttioita ja yksittäisiä jäseniä kannustetaan järjestämään oma-aloitteisesti retkiä ja toimintaa. SOOPA ry järjestää keväällä opiskelijapartiotapaamisen yhteistyössä P-PPP:n kanssa Oulussa.

HALLINTO

SOOPA ry:n syyskokouksen valitsema hallitus kokoontuu noin kerran kuukaudessa. Lippukunnan sääntömääräiset kokoukset pidetään maaliskuussa ja marraskuussa. Hallinto-organisaatio pidetään kevyenä.

TIEDOTUS

Jäsenistönsä tavoittamiseksi SOOPA ry tiedottaa tapahtumistaan monin eri tavoin. Sähköpostilistat säilyttävät asemansa tärkeimpinä tiedotuskanavina. Muina väylinä käytetään WWW-sivuja, parttionjohtajia, ilmoitustauluja, Ylioppilaslehteä, syysinfoja, ja jäsenkirjeitä. Yhteyttä pidetään myös muihin opiskelijalippukuntiin.

MUU TOIMINTA

Soopalaiset kehotetaan luovuttamaan verta SPR:n veripalvelussa. Ylläpidämme partiohenkisen toiminnan näkyvyyttä niin yliopistolla kuin jäsenistönkin keskuudessa.

Päivitetty 9.12.2004 (Webmaster)