TOIMINTASUUNNITELMA 2007

PARTIOTOIMINTA

SOOPA ry on partiolippukunta, jonka jäsenet ovat Oulun yliopistossa opiskelevia tai opiskelleita partiolaisia. SOOPAn jäseniltä ei edellytetä partiotaustaa, vaan Suomen Partiolaiset ry:n mukaan partioon voit tulla sellaisena kuin olet, mutta partiossa voit kehittyä sellaiseksi kuin haluat! Partio tarjoaa paljon erilaista koulutusta ja mahdollisuuksia kehittää itseään.

SOOPA ry tarjoaa toimintaa erityisesti aikuisille, sillä partio ei ole pelkästään lasten tai nuorten harrastus, myös aikuisia tarvitaan. Yli 17-vuotiaat toimivat partiossa yleensä vaeltajina tai johtajina.

SOOPAn toiminta on vaeltajatoiminnan kaltaista toimintaa. SOOPAssa ei ole ikäkausiryhmiä,  mikä antaa lippukunnalle ainutlaatuiset piirteensä. Vaeltajat toteuttavat vaeltajaohjelmaa, jossa ei ole mitään tarkkoja suorituslistoja, vaan vaeltajat kehittävät ja tekevät itse ohjelmansa. Vaeltajaryhmän toimintaan voi sisältyä hankkeita eli projekteja, retkiä, iltakokouksia, liljoja, ulkomaanreissuja, palvelutempauksia, siis juuri niitä asioita, joita ryhmä itse haluaa toteuttaa.

Vaeltajatoimintaa määriteltäessä voidaan pohtia onko kyseessä velvollisuus vai omaehtoinen toisten auttaminen. Vaeltajien tunnus ”Palvelen!” olkoon jäsenten mielessä oman toimintansa arviointia varten.

Määritelmän apuna on käytetty Suomen partiolaisten Internet-sivuja (www.partio.fi).

YLEISTÄ

SOOPAn tarkoitus on yhdistää Oulun yliopistossa opiskelevia partiohenkisiä opiskelijoita. Kohtaamiskeinoina käytetään erilaisia tapahtumia, retkiä ja vaelluksia. Kaikki SOOPAn toiminta on päihteetöntä. SOOPA ry osallistuu P-PPP:n ja SP:n järjestämiin sekä muihin toiminta-ajatukseensa sopiviin tapahtumiin. Tapahtumien järjestelyistä vastaavat parttiot, joiden toimintaan kaikki toivotetaan tervetulleiksi.

RETKI- JA VAELLUSTOIMINTA

SOOPA ry järjestää monipuolisia retkiä Suomessa sekä Ruotsin ja Norjan pohjoisosissa. Kaamos-, pääsiäis- ja syysvaellus muodostavat retkivuoden rungon, jota täydennetään viikonloppu- ja päiväretkillä. Luonnossa liikkumisesta nautitaan jalan, suksin, pyörin ja kajakein.

KOULUTUS

SOOPA ry:n jäsenistön tietotaitoa eräpartioinnin ja johtajakoulutuksen osalta pidetään yllä ja kehitetään edelleen. Yksittäiset jäsenet osallistuvat P-PPP:n ja SP:n järjestämiin kursseihin sekä kouluttajina että kurssilaisina. SOOPAn parttioiden järjestämillä koulutuksilla monipuolistetaan tapahtumatarjontaa toimintakuukausittain ja opitaan uusia taitoja.

KILPAILUTOIMINTA

Lippukuntamme jäseniä kannustetaan osallistumaan piirin ja SP:n järjestämiin mestaruuskilpailuihin sekä muihin alueen liikuntatapahtumiin ja kilpailuihin. Kuluvana vuonna SOOPAlla on järjestettävänään piirin talvimestaruuskisat (LASKU -07). Lisäksi avustamme mahdollisuuksien mukaan SM-kisojen järjestelyissä.

MUUT TAPAHTUMAT

Leikkimielistä urheilutoimintaa harrastetaan viikoittaisella sählyvuorolla sekä osallistumalla yliopiston urheilutapahtumiin. Menneitä tapahtumia muistellaan Huokausten illassa ja pikkujoulussa.  Vuosi päätetään perinteisesti itsenäisyyspäivän viettoon. Parttioita ja yksittäisiä jäseniä kannustetaan järjestämään oma-aloitteisesti retkiä ja muuta toimintaa.

HALLINTO

SOOPA ry:n syyskokouksen valitsema hallitus kokoontuu noin kerran kuukaudessa. Lippukunnan sääntömääräiset kokoukset pidetään maaliskuussa ja marraskuussa. Vastuu toiminnasta jaetaan parttioille, ja siten myös hallitukseen kuulumattomille jäsenille.

TIEDOTUS

Jäsenistönsä tavoittamiseksi SOOPA ry tiedottaa tapahtumistaan monin eri tavoin. Sähköpostilistat säilyttävät asemansa tärkeimpinä tiedotuskanavina. Mielipiteitä ja ideoita jäsenet voivat lähettää SOOPAn hallituksen listalle. Toiminnasta tiedotetaan myös verkkosivuilla, ilmoitustauluilla, Ylioppilaslehdessä, syysinfoissa, joulukirjeissä ja parttionjohtajien välityksellä. Yhteyttä pidetään Pohjois-Pohjanmaan partiopiiriin, Oulun kaupunkiin, Oulun yliopistoon sekä muihin opiskelijalippukuntiin .

MUU TOIMINTA

Ylläpidämme partiohenkisen toiminnan näkyvyyttä niin yliopistolla kuin jäsenistönkin keskuudessa sekä toimimme yhteistyössä muiden lippukuntien ja järjestöjen kanssa.

Päivitetty 20.1.2007 (Webmaster)