SOOPA-merkin historiaa 

SOOPA ry:n merkistä kertoo Petri Patronen:

"Taisipa olla niin että minulta tuli idea merkin tekemiseen. Myös merkin muoto on pääasiassa minulta lähtöisin ja värit ovat Juhan (Pirttilä) käsialaa. Kultiman Ari pääsi ainakin jossain vaiheessa ennen muita arvostelemaan värejä ja muotoa joten hänkin osallistui luomisprosessiin.

Lähtöidea oli että Oulun yliopiston logoa käytettäisiin SOOPAn merkin pohjalla. Aluksi yritettiin käyttää koko OY:n neljäsakaraista tornikuviota, mutta siitä tuli tasa-arvo ongelma kun joko tyttöjen apila tai poikien lilja olisi pitänyt laittaa alaspäin. Liljan ja apilan sijoittaminen sivusuuntaan taasen näytti kertakaikkiaan kummalliselta. Joten lopuksi päädyttiin käyttämään vain yhtä tornia ja laittamaan sen reunakiviin lilja ja apila niin että keskimmäinen kivi jäi vapaaksi.

Aluksi väreinä olivat violetti ja vihreä. Violetti on älykkyyden ja vihreä nuoruuden väri? Saatuamme heraldiikasta enemmän tietoa opimme ettei kahta "väriä" voi laittaa vierekkäin vaan "värin" vieressä pitää olla "metalli". Tästä päädyttiin harmaan (hopea ="metalli") käyttöön violetin kaverina.

Huomattavaa on että merkkiä suunnitellessamme otimme koko ajan huomioon kokonaisuuden huivin kanssa. Eli SOOPAn huivi on suunniteltu käsikädessä merkin kanssa ja samalla luomisinnolla ja -voimalla."
 

Juha Pirttilä täydentää:

"Suunnilleen noin se meni, Petellä oli jossain alkuvaiheessa kummallisia ehdotuksia, joita minä sitten katselin ja "arvostelin". Siirsin kuvat itselleni, ja tietokoneen avulla sommittelin noita värejä. Yksissä tuumin Peten kanssa sitten valkattiin parasta. Mallikuvat tulostettiin ja lähetettiin partioheraldikoille, jotka sitten hyväksyivät merkin ja huivin ilman sen suurempia mukinoita.

Myöhemmin sitten huomattiin, että merkki muistuttaa myös päätöntä sammakkomiestä, (sillä kun on kummallisen malliset räpylät molemmissa käsissä) mutta sehän sopii oikeastaan aika hyvin SOOPAlle sekin...."

Prosessi on tapahtunut vuonna 90. Huivi on siis violetti, jota reunustaa hopearaita. Huivin kärkikolmiossa oleva merkki on brodeerattu hopealla.

        terv. Krista Karjalainen12.5.2000 Heikki Keränen