SOOPAn historiasta


Faktoja SOOPAsta P-PPP:n historiaa varten.

Perustaminen ja toiminnan aloittaminen.

Syksyn 1989 aikana Petri Patronen markkinoi ja kokosi opiskelijapartiolaisia perustamaan Oulun yliopistoon omaa partiokiltaa/yhdistystä. 21.2.1990 oli SOOPA ry:n perustamiskokous, jossa yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Juha Pirttilä.

Merkittävät pitkäaikaiset vetäjät - mitä nimiä toivomme esille ja miksi SOOPAlla ei ole pitkäaikaisia vetäjiä vaan vastuuta kierrätetään. Perustaja-Peten lisäksi maininnan ansaitsevat lippukunnanjohtajat Juha Pirttilä (Hänen ansiosta SOOPAsta tuli lippukunta eikä kilta.) Mari Kuusniemi ( Hän ideoi SOOPAan sopivan vartiojärjestelmän eli parttiojärjestelmän.) ja Krista Välimäki (Hän nosti partioperinteet kunniaan kun lippukunnassa oli enemmän partiohenkisiä opiskelijoita kuin partiotaustaisia opiskelijoita.)

Lippukuntien keskeinen yhteistoiminta

Ei säännöllista yhteistoimintaa. Yhteisiä kahdenkeskeisiä tapahtumia ollut Pohjan Veikkojen ja Oulun Valppaiden kanssa. Vaelluksilla monesti vierailijoita muista opiskelijalippukunnista ja vastaavasti soopalaiset ovat vieraille muiden tapahtumissa.

Lippukunnan historiikit tms. julkaisut

Kesällä 1995 oli 5-v juhlavaellus Njalla 95 josta on oma julkaisu. Varsin mainio SOOPAn vaellushistoria kronikoiden muodossa löytyy verkosta.

Suuret leirit tai muut tapahtumat

Njalla -95. Se oli SOOPAn 5v juhlavaellus Huippuvuorille.
Grr 2000. Se on SOOPAn 10v juhlavaellus Grönlantiin.

SOOPAn toimitilat, kolot ja kämpät

Kokoustiloja yhdistyksellä ei ole ja niitä ei ole tarkoitus hankkia. Hallitus kokoontuu jäsenten kotona ja koulutus-, vuosi- ja vaelluskokouksiin varataan joku sopiva paikka, yleensä Oulun yliopistolta. Oman varastotilan yliopistolta SOOPA sai vuonna 1999.

Huom. SOOPA yhdistyksen tai lippukunnan nimenä kirjoitetaan kaikki pölkyllä. Pienellä sanoissa kuten soopalainen.
 

Juha Saarela
12.5.2000 Heikki Keränen