Halti 96 - ryhmä Reippaan seikkailut

7. Luossulta pois ja Peeraan: tiistai 9.1.


Ryhmä Romu

"Aamulla oli suloista nukkua tai teeskennellä nukkuvaa, kun Rämäryhmä lähti 2 tuntia meitä aikaisemmin matkaan. Liekö harkittu teko, sillä meille käi kämpän siivous. Emme sentään tyhjentäneet huussia.

Lomaryhmä tuli mökkimme kautta, ja jatkoimme kohta heidän jälkeensä. Ristimme ryhmä Loman ryhmä Romuksi, koska olivat saaneet rikki kaksi autoa, yhden polven ja kaikkien ahkioiden aisat ja yhden pohjan. Siihen täytyy jo olla taipumus. Kellään ei voi olla niin huonoa tuuria."

Deja vu

"Sujuttelimme järvien yli katsellen matkalla ympäröiviä tuntureita vähän sillä silmällä, että näkyisikö jossain tuttuja paikkoja... ja kun sitten jyrkemmän kurun reunaan päästiin, alkoi jokseenkin sellaiselta tuntua. Mutta ei kai se näin jyrkkä... olipas. Pian tulimme tutulle kivenjärkäleelle, jonka kupeessa telttapaikat vielä näkyivät. Siinä vietettiin tovi muistellen ja naureskellen ja ryhmäpotretteja ottaen."

"Vanhoja tuttuja (?) seutuja, olenko ehkä ollut täällä joskus? Syötiin loput rusinat ja valokuvattiin itseämme kotikivien suojassa. Rollelle synninpäästö suunnistuksesta. Tielle mentiin omia reittejä, saatiin hyvät laskut."

Norjassa taas... (Sanna Sara)

"Loppupudotus tielle oli jyrkempi kuin muistin, siinä sai kunnon vauhdit. Viiletin jotain uraa alas, kun mutkan takana tuli yhtäkkiä vastaan puomi. AAARGH!!! Sain sen väistettyä, ahkio ei. Toinen naru meni poikki, toinen aisa taittui ja minä tietysti lensin ympäri. No, matkaa oli enää 200 metriä ja muutenkin pitäisi vaihtaa aisakiinnitykset parempiin..."

Ei tämä kyllä mikään paska reissu ollut, mutta tulipahan tehtyä

"Yleensä saapuessani vaellukselta "maaliin" tuuletan ankarasti, mutta tämänkertaisen kaamoskiepin / kieppien (osat A ja B) päätyttyä tunsin itseni erittäin haikeaksi, mikä todistaa takuulla Reippaan reissun ÄLYTTÖMÄN onnistuneeksi."

"Peerassa saunoimme muutaman tunnin. Pojat imivät viemärin auki. Tytöt tekivät muille hernekeittoa ja Reippaille hyvää pataruokaa. Kun tytöt olivat saunassa ja HANGESSA KIERIMÄSSÄ, pojat paistoivat lättyjä, tekivät vaniljavaahtoa, taikoivat jostain limsaakin. Pidimme hauskaa oman ryhmän kesken ja otimme itsestämme valokuvia."


Seuraavaan osaan
Etusivulle

Mikael Niku (Mikael.Niku@oulu.fi)