Karu 2005 - Kauas Peruun

Juhlavaellus 2005

Karu on ketsuan kieltä ja tarkoittaa kaukana.

SOOPA järjestää 15-vuotisjuhlavaelluksen heinä-elokuussa 2005 eksoottiseen Peruun. Vaellukselle on lähdössä 31 soopalaista, jotka jakautuvat neljään ryhmään mielenkiinnon kohteen ja kunnon perusteella.

Vaellusalueet sijoittuvat Perun kaakkoisosiin, Arequipan, Titicaca-järven ja Cuscon alueille. Arequipan alueelta löytyy autiomaata, tulivuoria, arkeologisia kaivauksia ja 3191 metriä syvä Colcan kanjoni, joka on alueen pääkohde vaeltajille. Yli 3800 metrissä sijaitseva Titicaca-järvi on myös kiehtova kohde. Cuscon alueella sijaitseva Inkojen "kadonnut kaupunki" Machu Picchu tulee olemaan suosittu kohde. Perussa voi myös kokeilla koskenlaskua, hiekkadyyneillä lautailua, riippuliitoa, vierailla Amazonilla tai luonnonpuistossa.

Kohteen kaukaisen sijainnin ja projektin suuruuden vuoksi järjestelyt on aloitettu hyvissä ajoin, syksyllä 2003. Kustannukset pyritään kattamaan erilaisilla talkootöillä ja yhteistyösopimuksilla yritysten kanssa ja avustuksilla. Soopalaiset ovat tehneet jo inventaarioita, olleet mukana Tervahiihdoissa, Kaakkurin citymarketin hiihtokisoissa, Stockmannin Hulluilla päivillä ja myyneet Suomen Partiolaisten adventtikalentereita.

Kuntoa pitää myös kohottaa, jotta jaksaa patikoida yli 3000 metrin korkeuksissa ja tämän vuoksi partiolaiset ovat juosseet Cooperin testin alkukunnon määrittämiseksi. Lopputesti tehdään ensi keväänä, jota ennen kuntoa kohotetaan ja pidetään yllä yhdessä lenkkeilyryhmissä.

Yhteishenkeä pidetään yllä erilaisilla iltamilla. Suosittuja illanviettoja ovat olleet peli-illat, jolloin pelataan lautapelejä ja tutustutaan toisiin.

Vaellukselle ilmottautuminen on jo loppunut, mutta voit pysyä mukana tunnelmassa esimerkiksi näitä sivuja seuraamalla!

Nettipäiväkirjat

Lomalaisten, Kolibrien, Liskojen, Los Arañaksien ja elokuun ryhmien vaeltelua voit seurata enemmän tai vähemmän livenä nettipäiväkirjojen avulla!

Vaellusryhmän esittely

Juhlavaeltajista voit lukea lisää esittelysivulta!

Aikaisemmat juhlavaellukset:

5-vuotisjuhlavaellus Huippuvuorille heinäkuussa 1995
10-vuotisjuhlavaellus Grönlantiin kesällä 2000

Muuta

Peru 2005 -juhlavaelluksen säännöt
Peru-esittely (PowerPoint)

Tiedustelut:

Pirjo Holappa, Projektipäällikkö
pirjohol(at)mail.student.oulu.fi
044-304 9985

Mari Murtomaa, Finanssimanageri
mmurtoma(at)mail.student.oulu.fi

Päivitetty 30.7.2005 (Webmaster)