Syysvaellus Abiskoon 30.8.-6.9.2008

Tule mukaan SOOPAn vähälumisimmalle vaellukselle! Ja testaa mukavuudenhalusi rajoja tai vaikkapa jopa äärirajojasi - Kehitä suunnistustaitojasi tai suuntavaistoasi. :)

Reipas V, Lyngen, 2006

Kesälaitumilta palatessanne teillä on taas mahdollisuus osallistua Soopan syysvallukselle ennen koulunpenkin kuluttamisen aloittamista. Viikonmittaiselle vaellukselle (30.8-6.9) lähdetään Pohjois-Ruotsiin. Paikka on siis Abisko (Riksgränsen). Abiskon kansallispuisto sijaitsee lähellä Kebnekaisen/Sarekin maastoja Norjan rajan tuntumassa. Vaellukselle ovat tervettulleita kaikki vaellustaustasta huolimatta. Niin uudet kuin vanhat soopalaiset vaeltavat erämaassa rinta rinnan uutta oppien, tuttavuuksia tehden ja ennekaikkea niitä muistoja keräten, joiden perään voi haikailla vielä vuosi toisensa jälkeen.

Vaellukselle lähdetään Oulun yliopistolta lauantai iltana 30.8. Muualta Suomesta junalla saapuvat otetaan kyytiin Oulussa linja-autoasemalla. Takaisin Oulussa ollaan lauantaina iltana 6.9.

Vaelluksen hinta on 40-60 euroa Oulun yliopiston nykyisille ja entisille opiskelijoille ja 50-70 euroa muille. Hinta riippuu ilmoittautuneiden määrästä. Hintaan sisältyvät kuljetukset, loppuruokailu ja -sauna. Vaellusryhmät hankkivat vaelluksella tarvittavat ruuat itse. Ruokien hankintaan annetaan ilmoittautuneille ohjeellinen ostoslista ja varustelista mukaan tarvittaville tavaroille. Vaelluksella yövytään vaellusteltoissa. Retkelle osallistuminen ei edellytä ryhmäkohtaisten varusteiden omistamista. Hintaan ei sisälly vakuutusta, vaan jokainen vaeltaja hankkii haluamansa vakuutuksen itse.

Vaelluksen ajaksi jakaudutaan noin kuuden hengen ryhmiin. Ryhmävaihtoehdot ovat:

  • LOMA: Rentoa meininkiä, paljon taukoja. Sopii nautiskelijoille ja aloittelijoille.
  • REIPAS: Reipasta menoa, mutta toki aikaa riittää rentoutumiseen ja nautiskeluunkin.
  • RÄMÄ: Vaatii aiempaa vaelluskokemusta ja kovaa kuntoa. Huom! Pieni vinksahtaneisuus on myös suotavaa, ehkä jopa välttämätöntä.

Matkaan lähdetään erittäin todennäköisesti 50 hengen tilausajobussilla, joten mukaan mahtuu 50 nopeinta ilmoittautujaa.Jos lähtijöitä on alle 25, kulkuneuvot ovat mahdollisuuksien mukaan vaeltajien itsensä käyttöönsä järjestämiä henkilöautoja. Tällöin SOOPA maksaa bensat ja kilometrikorvauksen. Vaelluksen mahdollisesta peruuntumisesta kulkuneuvojen puuttuessa ilmoitetaan viimeistään 8 päivää ennen lähtöä.

Viikkoa ennen vaellusta järjestetään vaelluskokous (vk 34) Kokouksessa päätetään reiteistä, tutustutaan omaan vaellusporukkaan, sovitaan ryhmittäin karttojen monistamisen huolehtimisesta, jaetaan SOOPAn teltat ja selvitetään kaikki käytännön asiat. Ilmoitan vaelluskokouksen ajankohdan ilmoittautuneille kesän aikana.

Ilmoittautuminen tapahtuu mieluiten kesäkuun aikana. Kuitenkin viimeistään maanantaina 11.8. Ilmoiuttautumisajan jälkeen on mahdollista yrittää mukaan, mutta tällöin peritään 15 euron jälki-ilmoittautumismaksu.

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisellä ilmoittautumislomakkeella osoitteessa http://www.otit.oulu.fi/~soopa/ilmoh/ilmohs08.html

Maksut maksetaan SOOPA ry:n tilille. Tilinumero on 574136-257718.

  • 20 euroa ilmoittautumisen yhteydessä (ei palauteta ilman hyvää syytä, esim. sairastuminen), viite: 11565
Loput 35-65 euroa ennen vaellusta, viite: 11565
  • Vaeltajien tulee olla SOOPAn jäseniä tai kannatusjäseniä (yliopiston ulkopuoliset) vuoden 2008 jäsenmaksu tai kannatusjäsenmaksu on 7 euroa, viite:11510

Oulun yliopiston partiolippukunta SOOPA ry
Karpalot -parttio

Tanja Peltomäki
tanjapel (ät) mail. student. oulu. fi / 044-2558423

Vaelluskertomuksia löytyy näiltä sivuilta arkisto-osiosta.

(Lisää yhteystietoja löydät hallitus sivulta.)

Päivitetty 5.6.2008 (Webmaster)