Halti 96 - ryhmä Reippaan seikkailut

2. Harhailua: torstai 4.1.


Yhä ylös yrittää...

"Herättiin klo 9.30... nukuttiin siis pommiin. Välillä pilkisti tunturin huippu sumusta ja teltat olivat pystyssä, vaikkakin lumen peitossa. Sitten kirkastui. Ja ei kun menoksi, rinnettä ylös ja ensimmäinen tauko, villapaidan poisheitto. Nousua, sukset lipsuu. Yhtäkkiä ne eivät enää lipsukaan, pohjissa on, yllätys yllätys, 20 cm lunta.

Lunta tulvillaan on raikas talvisää

Vaikka aamulla näytti kirkastuvan, ollaan taas yhtenä hetkenä lumipyryssä. Suu kuivaa... syön lunta.

Illalla kompurointia pimeässä sumussa pitkin teräksenkovia tunturinsyrjiä, ei tietoa olinpaikasta. Lounas jossain paljakassa purevassa viimassa näkyväisyyden ollessa parikymmentä metriä, luovutimme Lossujärven tavoitteesta ja päätimme lähteä pois tunturista.

Rantaelämää

Leiripaikka löytyi lopulta järvenjäältä ankarassa viimassa, pakkasta -26 °C, mielessä vain kuivat vaihtovaatteet ja ruoka. Onneksi ruokaryhmäni hallitsi muonituksen."

"Koitettiin saada jäähän avantoa - puolen metrin jälkeen luovutettiin. Syötiin teltassa iltapalaa ja käytiin nukkumaan. Ulkona oli hieno kuutamo; sijainnista ei aavistustakaan, paitsi tien ei pitäisi olla kaukana."

"Joo, hypotermian kourissa viileä nödepatakin maistui suorastaan herkulliselta. Ja lunta oli niin ÄLYTTÖMÄSTI, ja se osasi tunkea joka ikisestä paikasta sisään."


Seuraavaan osaan
Etusivulle

Mikael Niku (Mikael.Niku@oulu.fi)