Halti 96 - ryhmä Reippaan seikkailut

6. Meekolta Luossulle: maanantai 8.1.


Kello löi jo kuusi, lapset herätkää!

"Toinen pitkänpuoleinen päivä aloitettiin varhain, heräilimme kuudelta. Sää oli puolipilvinen, ihan mukava, kun lähdimme sujuttelemaan jokea ylös. Matka sujui, taivaalla pilvet hehkuivat punaisina kaamoksen keskipäivän valossa, ja pian olimme jo Pitsuskönkään tasalla."

Kaamosta! (Sanna Sara)

"Jokilaakso oli alusta alkaen komean jyrkkäseinäinen, ja ehdimme sitä ihailemaan päivänvalossa melkein loppuun saakka."

Matkalla Luossulle (Janne Romppainen)
Kaamostaivas Pitsuskönkään tienoilla (Janne Romppainen)

Ainakin viisi tähteä

"Hotelli Urttaksen huussissa oli lunta, mutta itse hotelli oli söpö. Meillä oli kevyt retkikeitto, syötiin eka lounas, niin kuin ohjelmassa oli suunniteltu. Kun lähestyttiin Lossua, haistettiin savua. "

Hotelli Urtaksen pääovi (Janne Romppainen)

Lomaosake

"Kämppää lähestyessä alkoi jossain edessä - ja kumman ylhäällä! - kilottaa valo. Otsalamppu vai kynttilä ikkunassa? Lähemmäs kun päästiin, se vain tuntui nousevan. Tähtikö lienee?"

"Jäljet veivät mökille, jossa Loma olikin. Valo rinteessä tuli lumiluolatyömaalta, näillä oli leppoisasti suunnitelmien mukaan sujuneella reissulla aikaa moiseen."

Testosteronia

"Lossulla oli Lomaryhmä vallannut kämpän, ja menimme yöksi kämpälle Norjan puolelle Rämäryhmän sekaan. Matkalla loikkasimme rajaesteiden yli päästäksemme sinne. Yö oli tukalan kuuma, henkilökohtaisesti valitsin yösijakseni kämpän eteisen. Uni loppui kuitenkin lyhyeen, kun joku heitti pari porontaljaa kasvoilleni."

"Joku keksi rymämme vilukissallekin tehokkaan 'lohkolämmittimen' ja asensi ko. palelijan rinkkaan teltan. Johan alkoi hiki lentää!

Norjan kämppä tarjosi aivan uudenlaiset puitteet yöpymiseen: saunoimme norskilaiseen juppityyliin hehtaariparvella rämäpäiden Tuntematon Sotilas- kuunelmaa ihmetellen.

Myös rakkaan (?) naapurimaamme huussikulttuuri oli just sitä itteensä..., joten leikimme rusakkoa hangessa kökkien!"

"Rämästä huomasi hyvin, että olivat olleet testosteronipitoisessa seurassa aikansa, jutut olivat A-aiheisia ja matalaääninen laulu raikasi."


Seuraavaan osaan
Etusivulle

Mikael Niku (Mikael.Niku@oulu.fi)