Syysvaellus Lapin tuntureille 29.8.-5.9.2009

Elämyksiä tarjolla!

Mahdollisia vaelluskohteita on tällä kertaa useita: Paistunturin erämaa-alue, Kevon luonnonpuisto sekä Urho Kekkosen kansallispuisto. Vaellukselle ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet, vaellus- tai partiotaustasta riippumatta. Kohteista erityisesti Saariselän alue eli UK-kansallispuisto sopii myös ensikertalaisille.

Matkaan lähdetään lauantai-iltana 29.8. Oulusta. Vaeltamaan päästään siis aikaisin sunnuntaiaamuna. Lauantaina 5.9. ohjelmassa on yhteinen loppuruokailu ja -sauna ennen paluuta Ouluun. Vaelluksen hinta on 60-80 euroa Oulun yliopiston nykyisille ja entisille opiskelijoille ja 70-90 euroa muille. Hinta sisältää bussikyydit sekä loppuruokailun ja -saunan. Vaellusryhmät hankkivat vaelluksella tarvittavat ruuat itse. Ruokien hankintaan annetaan ilmoittautuneille ohjeellinen ostoslista ja varustelista mukaan tarvittaville tavaroille. Vaelluksella yövytään vaellusteltoissa. Retkelle osallistuminen ei edellytä ryhmäkohtaisten varusteiden omistamista, SOOPAlta löytyy mm. telttoja. Hintaan ei sisälly vakuutuksia, osallistujat hankkivat haluamansa vakuutuksen itse. Lopullinen hinta riippuu vaellukselle lähtijöiden määrästä. Maastossa liikutaan noin kuuden hengen ryhmissä. Ryhmät pyritään muodostamaan mahdollisimman toimiviksi vaeltajien kokemus, kunto ja reittitoivomukset huomioiden. Ryhmävaihtoehdot ovat seuraavat:
LomaRentoa meininkiä, paljon taukoja. Sopii nautiskelijoille ja aloittelijoille.
ReipasReipasta menoa, mutta toki aikaa riittää rentoutumiseen ja nautiskeluunkin.
RämäVauhtia ja vaarallisia tilanteita? Vaatii aiempaa vaelluskokemusta ja kovaa kuntoa.

Matkaan lähdetään todennäköisesti 50 hengen tilausajobussilla. Tällöin paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Mikäli lähtijöitä on alle 25, vaellusta ei järjestetä tilausajobussilla. Tällöin vaellus pyritään järjestämään muilla kulkuneuvoilla (henkilöautot/vuokrabussi). SOOPAn varsinaiset jäsenet ovat etusijalla, mikäli esimerkiksi vuokrabussiin mahtuu vain osa ilmoittautuneista.

Noin kaksi viikkoa ennen vaellusta pidetään vaelluskokous, jossa tutustutaan ryhmän muihin jäseniin ja päätetään vaellusreitit. Samalla ryhmät voivat sopia karttojen kopioinnista ja ryhmäkohtaisten varusteiden hankkimisesta/lainaamisesta.

Viimeinen ilmoittautumispäivä on perjantai 31.7. Järjestäjien työn helpottamiseksi kannattaa ilmoittautua mahdollisimman aikaisin. Ilmoittautumisajan jälkeen on mahdollista yrittää mukaan, mutta tällöin peritään 15 euron jälki-ilmoittautumismaksu.

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisellä ilmoittautumislomakkeella osoitteessa. Ilmoitan listalle kun lomake toimii. Luultavasti juhannukseen mennessä.

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä sähköinen lomake.

Maksut maksetaan SOOPA ry:n tilille. Tilinumero on 574136-257718.

  • 20 euroa ilmoittautumisen yhteydessä (ei palauteta ilman hyvää syytä, esim. sairastuminen), viite: 11565
  • Loput 40-70 euroa ennen vaellusta, viite: 11565. Vaelluksen lopullisesta hinnasta tiedotetaan ilmoittautumisajan päätyttyä.
  • Vaeltajien tulee olla SOOPAn jäseniä tai kannatusjäseniä (Oulun yliopiston ulkopuoliset). Jäsenmaksun suuruus on noin 7 euroa jäsentyypistä riippuen. Ohjeet jäseneksi liittymiseen osoitteessa http://www.student.oulu.fi/~rysoopa/ohjeet/liittyminen/liittyminen.html

Oulun yliopiston partiolippukunta SOOPA ry

Tarvittaessa lisätietoja:
Tanja Peltomäki
tanjapel(ät)mail.student.oulu.fi / 044-2558423

Vaellusruoka

Vaelluksella jakaudutaan ruokaryhmiin, jotka ovat yleensä 2 henkilön ryhmiä. Vaellusta varten tarvitaan 5 aamupalaa, 5 lounasta ja 5 päivällistä. Lisäohjeita ruuasta. Kysy toki jos jokin jää epäselväksi.

Vaelluksella tarvittavat varusteet

Varusteluettelo syysvaellukselle

Lisäksi tarvitset mukaan aamupalaa menomatkalle ja loppusaunaa varten vaihtovaatteet sekä peseytymisvarusteet erilliseen kassiin, jonka voi jättää linja-autoon.

Päivitetty 17. 06. 2009 (Webmaster)