OYUS Judo

Oulun yliopiston urheiluseura ry:n judojaos eli tuttavallisemmin OYUS Judo on Oulun korkeakoulujen opiskelijoiden ja henkilökunnan oma judoseura.

Judo on maailman levinnein ja harrastajamääriltään suurin kamppailulaji, joka oli ensimmäistä kertaa olympialaisissa vuonna 1964. Judotekniikoihin kuuluvat pystyssä suoritettavat heitot ja matossa suoritettavat sidonnat, käsilukot sekä kuristukset. Monipuolisuutensa ansiosta judo on suosittu laji aikuisten liikuntaharrastuksena. Judo kehittää venyvyyttä, liikkuvuutta, lihasvoimaa, kehon hallintaa ja yleisesti kannustaa elämään terveellisemmin samalla kun harjoittelee hyvässä hengessä. Useimmat OYUS Judon jäsenet ovatkin aloittaneet judon aikuisena tai palanneet tatamille useampien vuosien tauon jälkeen. Kilpaileminen on myös mahdollista; seurassamme harjoittelevia onkin osallistunut kilpailuihin hyvällä menestyksellä.

Muksu- ja junioritoimintaan liittyvissä kysymyksissä kehoitamme kääntymään Oulun seudun muiden judoseurojen, Oulun Judokerhon ja Hauve-Kanin (Haukipudas), puoleen. OYUS Judossa on judoa vain aikuisille.